ΓΕΛ ΤΡΙΓΛΙΑΣ

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Έκθεση Λειτουργίας Σχολείου για το σχολικό έτος 2017-2018

                                       

                        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Ν. Τρίγλια, 29/06/2018

   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚ/ΠΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                              

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                  

                     ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ

 

 

 

Πληροφορίες : Ι.Δρακόπουλος

Νέα Τρίγλια, 63079, Χαλκιδική.

Τηλ. : 23730 52197

Fax : 23730 51015                                                          

                                                                                     

                                                                            

Θέμα: « Έκθεση Λειτουργίας Σχολείου για το σχολικό έτος 2017-2018»

 

Ταυτότητα του Σχολείου

 

Ονομασία Σχολείου:

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τύπος Σχολείου:

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Κωδικός:

4965010

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ 63079 - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τηλέφωνο:

23730 52197

Fax:

23730 51015

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιστοσελίδα:

http://lyk-n-trigl.chal.sch.gr/autosch/joomla15/

και http://gelntriglias.blogspot.com/

Αριθμός Μαθητών:

167

Αριθμός Τμημάτων:

8

Αριθμός Εκπαιδευτικών:

… (οργανικά ανήκοντες στο σχολείο …)

 

 

1.ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ

Το σχολείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο. Για τα έξοδα λειτουργίας και τη συντήρηση του σχολείου είναι υπεύθυνη η σχολική επιτροπή του Δήμου Προποντίδας. Το σχολείο διαθέτει οκτώ (8) αίθουσες διδασκαλίας, κλειστό Γυμναστήριο και μεγάλη αυλή για το μάθημα της Γυμναστικής και τον αυλισμό των μαθητών/τριών.

Δεν υπάρχει αίθουσα για εκδηλώσεις και γιορτές και για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν.Προποντίδας που εδρεύει στη Ν.Τρίγλια, η οποία αίθουσα βρίσκεται μακριά από το Σχολείου και πρέπει να περάσουμε από επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο (την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών).

 

2.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

          Το εκπαιδευτικό προσωπικό ανήλθε σε 28 εκπαιδευτικούς. Από αυτούς οι 13 είχαν οργανική θέση, 9 με απόσπαση ή διάθεση και 5 αναπληρωτές . Επισημαίνεται ότι 13 εκπαιδευτικοί συμπλήρωναν το ωράριό τους και σε άλλα σχολεία.

              Οι σχέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού χαρακτηρίζονται «άριστες». Οι εκπαιδευτικοί, είχαν άριστη συνεργασία μεταξύ τους, με τους μαθητές και τους γονείς με αποτέλεσμα να αντιμετωπισθούν με επιτυχία όλα τα παιδαγωγικά ζητήματα που προέκυψαν.

Στο βοηθητικό προσωπικό υπάρχει μία καθαρίστρια με σύμβαση Αορίστου χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου. Επισημαίνουμε ότι το σχολείο δε διαθέτει γραμματέα και έτσι στερείται της απαραίτητης γραμματειακής υποστήριξης , ούτε επιστάτη και φύλακα, με€ αποτέλεσμα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας να γίνονται μάρτυρες διαφόρων, ευτυχώς επιπόλαιων, ζημιών.

 

3. Ωράριο Λειτουργίας

Το σχολείο λειτουργεί πάντα πρωί, από τις 8:15 έως τις 13:55

4. ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

                              

α/α

ΤΑΞΗ

Αριθμός μαθητών

Τμήματα

1

Α΄

57

3

2

Β΄

60

3

3

Γ΄

50

2

ΣΥΝΟΛΟ

 

167

8

 

3. ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Τα σχολικά βιβλία διανεμήθηκαν στους μαθητές εγκαίρως και έτσι δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

4. ΦΟΙΤΗΣΗ, ΕΠIΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

I.ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η φοίτηση των μαθητών του σχολείου μας ήταν κανονική, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απερρίφθησαν λόγω απουσιών 7 μαθητές.

ΙI. ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΠΙΔΟΣΗ

ΤΑΞΗ Α΄

ΤΑΞΗ Β΄

ΤΑΞΗ Γ΄

ΣΥΝΟΛΟ

ΑΡΙΣΤΑ

13

12

17

42

ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ

9

10

15

34

ΚΑΛΩΣ

8

15

17

40

ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΩΣ

24

19

1

44

 

ΙΙI. ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όλων των μαθητών η διαγωγή ήταν «εξαιρετική».

5. ΠΕΡΙπΑτοΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕπΙΣκΕψΕΙΣ

Στη διάρκεια του Σχολικού έτους πραγματοποιήθηκαν 3 περίπατοι. Οι διδακτικές ώρες δύο περιπάτων, καθώς και μια ημερήσια εκδρομή, χρησιμοποιήθηκαν για κάλυψη των χαμένων ωρών, λόγω των τριών (3) ημερών κατάληψης του σχολείου από τους μαθητές.

              Οι επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

   1) Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών όλων των τάξεων στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσ/νίκης, στις 27/10/2017, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας , με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.            

   2) Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών όλων των τάξεων στο Mediterranean Cosmos εμπορικό κέντρο Θεσσαλονίκης όπου παρακολουθήσαμε την προβολή της ταινίας «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» του Παντελή Βούλγαρη στα VILLAGE CINEMAS, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των μαθημάτων της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.

3) Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών όλων των τάξεων στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, 11/5/ 2018, στο πλαίσιο των μαθημάτων της ΦΥΣΙΚΗΣ και ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ. Οι μαθητές των τάξεων Β΄Λ και Γ΄Λ επισκέφθηκαν το Α.Π.Θ. και της Α΄Λ το αρχαιολογικό μουσείο.

4) Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β΄ τάξης στις 16,17,18 και 19 Μαρτίου 2018 στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των μαθημάτων της Φιλοσοφίας και της Βιολογίας.

5) Πολυήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή των μαθητών της Γ’ τάξης σε Βερολίνο, Πράγα από   20 - 02 -2018 έως και 26 - 02 -2018.

 

 

6.ΜΑΘΗτΙΚΕΣ ΚοΙΝοΤΗΤΕΣ

Άριστη υπήρξε η λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων, όπως και η συνεργασία τους με τη Δ/νση του σχολείου για την αντιμετώπιση καθημερινών σημαντικών και μη σημαντικών προβλημάτων. Αξιοσημείωτη ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ανθρωπιστικά θέματα, όπως οικονομική βοήθεια σε πάσχοντες και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας με τη συμμετοχή τους σε μια σειρά ενεργειών που αναφέρονται παρακάτω.

7. ΜΕΤΑΦοΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η μετακίνηση των μαθητών έγινε ομαλά και χωρίς σημαντικά προβλήματα με μισθωμένα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Κάποιοι μαθητές μετακινήθηκαν με τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ ή με δικά τους μέσα.

Πρόβλημα αποτελεί μόνο η ώρα αναχώρησης των Λεωφορείων από Κρήνη, Ν.Φλογητά και Ν.Πλάγια το πρωί, διότι πραγματοποιείται πάρα πολύ νωρίς, με συνέπεια οι μαθητές/τριες να μετακινούνται πολύ νωρίς, να καταφθάνουν στο Σχολείο σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων και να κινούνται ανεξέλεγκτα στους δρόμους της κωμόπολης, αλλά και να χάνουν μία ώρα ευεργετικού πρωινού ύπνου.

8. ΕποπΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔιΔΑΣΚΑΛΙΑΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ερευνητικεσ εργασιεσ

Έγινε χρήση όλων των εποπτικών μέσων διδασκαλίας που διαθέτει το Σχολείο από τους καθηγητές και πραγματοποιήθηκαν πειράματα Φ.Ε., όμως δεν έχουμε διαδραστικούς Πίνακες Διδασκαλίας.

             Επισημαίνεται ότι δημιουργήθηκε στο σχολείο μας αίθουσα προβολών, για τις ανάγκες όλων των μαθημάτων, αλλά λόγω έλλειψης χώρου χρησιμοποιήθηκε ως αίθουσα διδασκαλίας.

Το σχολείο διαθέτει:

Α) Εργαστήριο φυσικών επιστημών επαρκώς εξοπλισμένο όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές λειτουργίας του. Ο χώρος όμως "φιλοξενίας" του είναι σχετικά μικρός, προκαλώντας μικροπροβλήματα στην ομαλή λειτουργία του, κυρίως με τα τμήματα γενικής παιδείας.

Υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών με την προμήθεια βασικών οργάνων, συσκευών, εξαρτημάτων και αντιδραστηρίων που λείπουν.

Β) Εργαστήριο Χημείας το οποίο χρησιμοποιείται για την τέλεση πειραμάτων, αλλά και ως αίθουσα διδασκαλίας Φυσική και Χημείας.

Γ) Εργαστήριο πληροφορικής που είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι δεν είναι αρκετοί για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου (χρειάζονται ακόμη τουλάχιστον πέντε(5) Η/Υ). Ο χώρος του εργαστηρίου είναι ικανοποιητικός και δε δημιουργεί πρόβλημα.

Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ερευνητικές εργασίες (projects):

Α) Στην Α’Λ το 1ο τετράμηνο

               1. ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ , 2. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ , 3. ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ

     Το 2ο τετράμηνο

               1. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, 2. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, 3. ΟΤΟΠΟΣ ΜΟΥ

Β) Στην Β’Λ το 1ο τετράμηνο

               1. ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (EXTREME SPORTS), 2. ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ (ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ), 3. ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ

     Το 2ο τετράμηνο

               1. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, 2. ΝΕΡΟ: ΕΜΦΥΑΛΟΜΕΝΟ ή ΒΡΥΣΗΣ, 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

9. ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το Λύκειο διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο διάδρομο, λόγω έλλειψης χώρου. Διαθέτει αρκετά βιβλία, αλλά χρειάζεται ανανέωση και εμπλουτισμό με νέα βιβλία και εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά μέσα (CD/DVD)

10. πΡοΓΡΑμμΑτΑ – ΕκΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ

Ι) πΡοΓΡΑμμΑτΑ

Υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα Πολιτιστικών δραστηριοτήτων από ένα καθηγητή (τον Ιωάννη Βογιατζή) και μαθητές του Σχολείου μας, κατά το οποίο έγινε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» με διθυραμβικές κριτικές από την τοπική κοινότητα.

 

ΙΙ) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκαν :

1) Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

2) Ασκήσεις προετοιμασίας για την αντιμετώπιση τω σεισμών

3)Προβολές εκπαιδευτικών κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ καθόλη τη διάρκεια του έτους.

4) Παρουσιάσεις πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων του Σχολείου.

5) Παγκόσμια ημέρα για την ειρήνη.

6) Ενημέρωση των μαθητών της Γ’Λ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και «διαχείριση του άγχους» από τον συμβουλευτικό σταθμό Πολυγύρου.

ΙΙΙ) ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

               Στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ν.Τρίγλιας, σε συνεργασία με το Σύλλογο διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ανέλαβαν τις παρακάτω δραστικές πρωτοβουλίες:

Α) συγκέντρωση 20 δεμάτων αλληλεγγύης με τρόφιμα για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής.

Β) αγορά οξυγονόμετρου αξίας 450 Ευρώ και δωρεά αυτού στη Γ΄ Παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Γ) αγορά σχολικών ειδών και παιχνιδιών συνολικής αξίας πάνω από 100 Ευρώ και δωρεά αυτών στη Γ΄ Παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Λόγω των ανωτέρω συγκεντρώσαμε πολλές ευχαριστήριες επιστολές.

ΙΙΙ) ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

  1. 1)Μαθητές/τριες της Β’ τάξης έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό Χημείας της ΔΔΕ Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο και απέσπασαν επαίνους.
  2. 2)Μαθητές/τριες της Α’ τάξης έλαβαν μέρος στον 4ο διαγωνισμό με θέμα «κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη (από τα τέλη του 18ου αι ως τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου)» που διοργανώθηκε από το σωματείο «οι φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού αγώνα» υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Μ.Θ. και της Περιφέρειας Κ.Μ. υπό τον επιβλέποντα καθηγητή Παναγιώτογλου Αναστάσιο, όπου κατέκτησαν το 2ο Βραβείο στην κατηγορία «Ιστορία» με την εργασία «Ο τόπος μου – Νέα Τρίγλια».

11. ΦΥΛΑΞΗ ΣΧοΛΙΚοΥ ΧΩΡοΥ

Το σχολείο δε φυλάσσεται καθόλου. Δημιουργούνται προβλήματα από εξωσχολικά άτομα που εισέρχονται στο χώρο του σχολείου. Τα απογεύματα και κατά τις νυκτερινές ώρες γίνονται πολλές φορές διάφορες ζημιές, όπως γραψίματα στους τοίχους, καταστροφή πινακίδων και σπάσιμο τζαμιών.

Είναι απαραίτητη η πρόσληψη φυλάκων για τη φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος.

12. ΣΧοΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν απεντομώσεις – απολυμάνσεις από ειδικό συνεργείο και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων.

Αλλάχθηκαν όλα τα καζανάκια από τις τουαλέτες και τις εφοδιάσαμε με υγρά σαπούνια για το πλύσιμο των χεριών και με ξηρό οινόπνευμα για την απολύμανσή τους.

Ι3. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1)Ενδοσχολικοί αθλητικοί αγώνες.

2) Ημέρα σχολικού αθλητισμού

3) Ενδοσχολικοί Αγώνες ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

4) Συμμετοχή στους σχολικού αγώνες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ και στίβο , όπου είχαμε και διακρίσεις.

5) Μία μαθήτριά μας πρώτευσε στους Πανελλήνιους αγώνες Τάε Κβο Ντο και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα.

 

14. ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το σχολείο στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την καθυστερημένη τοποθέτηση κάποιων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε αυτό, πράγμα το οποίο απετέλεσε και τον κύριο λόγο τριήμερης κατάληψης του σχολείου από τους μαθητές.

Η επιστημονική, παιδαγωγική κατάρτιση και εμπειρία του εκπαιδευτικού προσωπικού κρίνεται επαρκής, ώστε να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά τόσο στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών, όσο και στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολείου. Σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών ενδεχομένως θα βοηθούσε η τοποθέτηση και ενός εκπαιδευτικού Καλλιτεχνικών στο σχολείο.

Πρόβλημα στην ευέλικτη λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων, κυρίως ως προς το συντονισμό, την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων, αποτελεί η τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε περισσότερες από μια σχολικές μονάδες.

Το σχολείο δε διαθέτει διοικητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό να επωμίζονται εξ ολοκλήρου, εκτός των άλλων, και το διοικητικό έργο.

Το σχολείο δε διαθέτει βοηθητικό προσωπικό επιφορτισμένο με τη συντήρηση των υποδομών του, η οποία όμως καλύπτεται από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου.

Παρόλο που το σχολείο έχει πενιχρούς πόρους (τις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις και τα έσοδα εκ του ενοικίου του κυλικείου) καταβάλλεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και με σύνεση οι διαθέσιμοι πόροι και εξοπλισμοί, όπως Εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών, χημείας, Γυμναστήριο "κλειστό", εποπτικά μέσα, αναλώσιμα… Παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος διδασκόντων αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για ανεύρεση πρόσθετων πόρων και μέσων με σκοπό την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του ετήσιου σχολικού προγραμματισμού (π.χ. με την αξιοποίηση αίθουσας τελετών του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, με την ενεργοποίηση και αρωγή του Συλλόγου Γονέων/κηδεμόνων…)

Στον τομέα της καθαριότητας πρόβλημα δημιουργεί η έλλειψη μιας μόνιμης καθαρίστριας. Η υπάρχουσα ετήσιας θητείας προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας και καθυστερεί να πληρωθεί. Αλλά με τη συχνή υπενθύμιση και τη σταθερή επιστασία εκ μέρους των εφημερευόντων κυρίως καθηγητών, οι μαθητές αποκτούν νοοτροπία σεβασμού της σχολικής υποδομής και περιουσίας. Προβλήματα καθαριότητας του αύλειου χώρου προκύπτουν κατά περίσταση (π.χ. μετά το Σαββατοκύριακο), λόγω έλλειψης ενός σχολικού φύλακα.  

Το σχολείο δε διαθέτει βοηθητικό προσωπικό για τη φύλαξη της σχολικής μονάδας, η οποία είναι ομολογουμένως απαραίτητη στις μέρες μας

Ο Διευθυντής

                ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                                                                                                                           

You are here: Νέα - Ανακοινώσεις Έκθεση Λειτουργίας Σχολείου για το σχολικό έτος 2017-2018