ΓΕΛ ΤΡΙΓΛΙΑΣ

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Σχολική Εφημερίδα 2022-2023

Καλώς ήρθατε στη σχολική μας εφημερίδα.


Ευχαριστούμε που επιλέξατε να μας διαβάσετε και ελπίζουμε να συνεχίσετε.


Είμαστε μια μικρή ομάδα με ελάχιστη εμπειρία αλλά πολύ μεράκι.


Μέλη της συντακτικής ομάδας η οποία έχει και την ευθύνη των αναρτήσεων είναι: Μαστραντώνης Κωνσταντίνος, Μερσινά Μαρία, Πατμάτζογλου Αναστασία, Μπουλλάρι Ελίσα


Περιστασιακοί συνεργάτες είναι: Χρυσομαλλίδης Παναγιώτης, Γκορουχτσίβη Μαρία, Καλφόγλου Ελευθερία, Μαυρίδου Λένια


Διακριτική συντονίστρια: Παλαιολόγου Δέσποινα

Τεχνική υποστήριξη: Κοζάκος Σταύρος


“Κάθε αρχή και δύσκολη … ή μήπως όχι ;”

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θαλασσας

MATHITIKO FESTIVAL PROGRAM A 1

MATHITIKO FESTIVAL PROGRAM B 1

Φτάνει πια...

Την Παρασκευή 09/02 στον χώρο του σχολείου μας μια ομάδα τεσσάρων κοριτσιών αποτελούμενη από τη Μαρία Μερσινά, την Αναστασία Πατμάζογλου, τη Ρίτσα Ντόντσου και την Ειρήνη Τσελεπίδου πήρε μέρος μέσω Zoom στον 13ο Διαγωνισμό Εφηβικής Υγείας της Hackathon- Selma με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση και τίτλο του έργου τους <<Βάλε το κραγιόν σου, φεύγουμε!>>, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το σχολείο μας και τις δράσεις του σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα κορίτσια στις 09/01 έστειλαν το δικό τους έργο στη διοργάνωση του διαγωνισμού και διακρίθηκαν στις 10 καλύτερες ομάδες πανελλαδικά. Στη συνέχεια, συμμετείχαν διαδικτυακά στον διαγωνισμό με μια εκπληκτική παρουσίαση, έχοντας την απαιτούμενη και εξαιρετικά χρήσιμη βοήθεια του εκπαιδευτικού κ.Κ.Μπαλασά, ο οποίος λειτούργησε ως στήριγμα σε όλη αυτή την προσπάθεια των κοριτσιών. Η παρουσίαση του έργου τους συνοδευόταν από ένα παραστατικό και πολύ ζωντανό κείμενο που έγραψαν τα κορίτσια από μόνα τους παρουσιάζοντας την κρίσιμη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Τα κορίτσια επικεντρώθηκαν, κυρίως στη γυναικεία σεξουαλική κακοποίηση, καθώς έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια με τις γυναικοκτονίες.

Πώς ακριβώς όμως δημιουργήθηκε όλο αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα;

Η Μαρία και η Αναστασία έγραψαν με από κοινού προσπάθεια και ευλάβεια το κείμενο. Η Ρίτσα ζωγράφισε το έργο το οποίο υποστήριξαν τα κορίτσια, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ταλέντο της. Η Ειρήνη παρά τη συμμετοχή της και στο Διεθνές Συνέδριο της Φλωρεντίας ήταν δίπλα τους και τους βοηθούσε, λειτουργώντας ως εξωτερικός παρατηρητής και με εύστοχες παρατηρήσεις. Ο κ.Μπαλασάς ήταν ο <<leader>> της ομάδας, αυτός ο οποίος <<έτρεχε>> το κομμάτι της γραφειοκρατίας και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους διοργανωτές. Επίσης, την ημέρα της παρουσίασης ήταν δίπλα τους, παρακολουθώντας όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού. Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει ο κ. Βογιατζής, ο θεολόγος, συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης του σχολείου μας, ο οποίος βοήθησε τα κορίτσια στο θεατρικό κομμάτι της παρουσίασής τους.

Ανακεφαλαιώνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω τη σημασία του να συμμετέχει κανείς ενεργά σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους και την αναγκαία βοήθειά τους, να ευχηθώ καλή επιτυχία στα κορίτσια στην τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού τον ερχόμενο Οκτώβριο και να εκφράσω την ελπίδα ότι το σχολείο μας θα έχει την τιμή να συμμετέχει το ίδιο δυναμικά και σε άλλες διοργανώσεις μετέπειτα.


Φτάνει πια


 

Λίγα λόγια για το έργο…

 

Πρόκειται για ένα γυναικείο πρόσωπο χωρισμένο σε δύο ημισφαίρια. Στο πρώτο μισό φαίνεται μια γυναίκα περιποιημένη, η οποία φοράει κόκκινο κραγιόν στα χείλη της και από πίσω διακρίνεται ο σύζυγός της, ο οποίος της περνάει ένα περιδέραιο στο λαιμό. Στο δεύτερο μισό φαίνεται μια γυναίκα χτυπημένη, φοβισμένη και από πίσω της διακρίνεται ο σύζυγός, ο οποίος της περνάει ένα σχοινί στο λαιμό. Στην ουσία στο πρώτο μέρος απεικονίζεται η υποκριτική παρουσία μιας γυναίκας στην κοινωνία, ενώ στο δεύτερο η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της.


2023 μ.χ

Τι όμορφο να βλέπεις τις ανάγκες, τις ελπίδες, και τους πόθους ενός εφήβου να αποτυπώνονται σε ένα ποίημα.                            

 

                               2023 μ.χ

Ζήσε, γέλα, αρνήσου, κλάψε

Ύστερα ζήσε ξανά.

Κάθε νέο συναίσθημα και μια καινούργια ζωή

Αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων,

καταστάσεων και πραγμάτων…

Αντίδραση μεγάλη

Και καθώς η αγάπη είναι ψυχή που κατοικεί

σε δυο σώματα,

Μη φοβάσαι την αλληλεπίδραση,

τον διάλογο

του σώματος,

των ματιών

Και της σιωπής.

 

       Χρυσομαλλίδης Παναγιώτης

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

Ο κ.Ιωάννης Βογιατζής, καθηγητής του ΓΕ.Λ. Ν. Τρίγλιας συμμετείχε σε εκδήλωση του Δήμου Ν. Προποντίδας με τίτλο: «Ας λάμψει η ελπίδα». Απώτερος σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του συλλόγου ΛΑΜΨΗ, σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος. Το σχολείο μας πάντοτε δείχνει την ευαισθησία του και τη συνεισφορά του στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Ο κ. Βογιατζής μαζί με δύο μαθήτριες του Λυκείου μας τη Μητρουλάκη Λαμπρινή και τη ΝικολαΪδου Ασπασία ανέγνωσαν ποιήματα του κ. Βογιατζή και μαζί με το κοινό που ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον, συζήτησαν για την ουσία, τον ρόλο και τον σκοπό της Ποίησης και της Τέχνης που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των ανθρωπιστικών αρχών. Τα έσοδα από την πώληση των ποιητικών συλλογών διατέθηκαν στο σύλλογο ΛΑΜΨΗ. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ θερμή τόσο στο καλλιτεχνικό σκέλος όσο και στην διάθεση των βιβλίων τα οποία όλα πουλήθηκαν.

Νοιαζομαι και Δρω

 

Ευχαριστούμε τον κ. Βογιατζή για τη συνδρομή του στη γαλούχηση ευαίσθητων νέων που αποδέχονται το διαφορετικό , συμπάσχουν και βοηθούν εθελοντικά τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς καθίσταται όλο και πιο επιτακτικό στις σύγχρονες κοινωνίες της τεχνολογίας. Ελπίζουμε να ξορκίσουμε το κακό επενδύοντας στη νέα γενιά.

Ο έρωτας δε γιορτάζει μόνο μία ημέρα!!!!

Κανένα ουσιαστικό νόημα

Στην προϊούσα κατάσταση ,

Θυμάμαι -

αναπολώ το αιθέριο άγγιγμά σου

πάνω στη βαριά μου ψυχή ,

Αναζητώ το φως των ματιών σου

σε κάθε σκοτεινή σκέψη ,

Ψάχνω το φιλί σου

-παγωμένο-

Τόσο κρύο που δέχομαι τον Οιωνό της καταδίκης μου !

Τιμώρησέ με

Με την προσφορά της ηδονής,

Μιας μικρής δόσης καυστικής απόλαυσης

Και μετά σαν πεταλούδα τρέξε μακριά

Η ασυμβίβαστη αγκαλιά μου θα πνίξει τη γεμάτη πρέπει ζωή σου ,

Τρέχα ,

Τα συναισθήματα οργιάζουν και δεν ελέγχω τον έρωτα

Τρέχα!

Αργότερα η τομή ανάμεσα

Στον έρωτά μου και τη λογική σου

Θα μοιάζει ορθάνοιχτη πληγή

Τρέχα να σώσεις την υποτιθέμενη ηθική στον κόσμο της ανηθικότητας

Τρέχα γτ ο έρωτας δεν είναι ηθικός

Είναι ο δολοφόνος της ψυχής ,

Ο κλέφτης της συνείδησης ,

Ο πρωταγωνιστής της ηδονής

Τρέχα !


Καλφόγλου Ελευθερία

Σελίδα 1 από 3

You are here: